Politiegeweld treft elke zwarte persoon

Op 2 juni 2017 kan het lot van Brendan Hester als volgt worden samengevat.

Volgens de rechtbankverslagen sliep Hester in het huis dat hij deelde met zijn broer, de vriendin van zijn broer en de tweejarige dochter van zijn broer in Ashtabula, Ohio. Geschrokken door geschreeuw ontdekte hij dat zijn broer Chuck worstelde met een gewapende indringer in het trappenhuis. Chuck vroeg Hester om zijn pistool te pakken, dus rende Hester zijn kamer binnen, greep het pistool, hield de indringer vast en hield hem onder schot totdat de politie arriveerde.

Twee blanke politieagenten namen een noodoproep. Ze merkten dat Hester met een pistool zwaaide toen ze het huis binnengingen. Volgens een klacht ingediend door de advocaten van Hester, heeft hij er nooit zijn pistool op gericht of agenten bedreigd.

Agent Daniel Gillespie opende het vuur met een AR-15-geweer en schoot Hester in de rug voordat de autoriteiten hem de kans konden geven het wapen te laten vallen of de situatie uit te leggen.

Brendan Hester kon de rest van zijn leven niet lopen.

“Nooit, nooit bellen”

Een commentator blijft deze waarschuwing plaatsen wanneer andere schrijvers of ik bij The Root schrijven over politiegeweld. Hoewel het teken misschien hard lijkt, weerspiegelt het de gevoelens van velen in de zwarte gemeenschap. De bewakers en bedienden van het publiek zouden politieagenten zijn en worden vaak gezien als roofdieren in zwarte gemeenschappen. Te vaak vallen zwarte mensen ten prooi aan wetshandhavers die onevenredig veel op zwarte lichamen jagen.

Er zijn echter altijd overblijfselen – nevenschade door overdreven gewelddadige acties door wetshandhavers, zoals bij andere roofdieren. Overlevenden van politieovervallen zijn te vinden in zwarte buurten in heel Amerika, en deze slachtoffers zijn meestal verdeeld in een van de drie groepen.

Brendan Hester heeft niets aan zijn benen. Volgens een rechtszaak die is aangespannen tegen de stad Ashtabula en agenten Gillespie en Spencer Gale, heeft hij “een minimale mogelijkheid om zijn armen en handen te gebruiken”. Hij gebruikt een rolstoel en is afhankelijk van anderen om in zijn basisbehoeften te voorzien.”

Hester is niet de enige die er zo over denkt.

Wanneer de gevolgen van politiegeweld worden besproken, worden vaak slachtoffers genoemd die zijn neergeschoten en vermoord door politieagenten. Er wordt weinig gesproken over de mensen die te maken hebben met de nasleep van politiegeweld in zwarte wijken.

  • Nadat functionarissen van Pittsburgh hem voor iemand anders aanzagen en hem tegenhielden, raakte Leon Ford verlamd en zat hij in een rolstoel. Volgens de politie zagen ze een pistool en schoten ze Ford een keer in de borst en was er geen vuurwapen op het terrein.
  • Toen Sean Groubert, politieagent van de staat South Carolina, Levar Jones om zijn rijbewijs vroeg, stond hij geparkeerd bij een supermarkt. Ondanks de volledige medewerking van Jones, schoot Groubert hem dodelijk neer omdat hij in zijn auto reikte om zijn portemonnee te pakken, waardoor hij permanent getraumatiseerd achterbleef.
  • Ulysses Wilkerson, 17, werd zo brutaal aangevallen door Troy, Alabama politieagenten dat hij per vliegtuig naar een traumacentrum buiten de stad moest worden gevlogen. Hij werd geboeid en naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van drie breuken in zijn oogkas en hersenoedeem.
  • Voordat een politiehond op Kyron Hinton werd losgelaten, beschadigden plaatsvervangend Cameron Broadwell en North Carolina State Highway Patrol Troopers Michael Blake en Terabithia Davis zijn oogkas en neus. Hinton lijdt nog steeds aan geheugenverlies nadat hij door ongeveer 20 honden in het gezicht en de romp is gebeten.

Omdat de slachtoffers overleven, trekken dergelijke incidenten beduidend minder aandacht, terwijl de aanslagen net zo ernstig en illegaal zijn als de dood van een slachtoffer.

Misschien vermoordt de politie liever de slachtoffers die ze brutaal maken dan de overlevenden.

Het valt niet te ontkennen dat het neerschieten van een verdachte vaak betekent dat er geen getuigen meer zijn om te getuigen tegen agressieve agenten. Hoewel politiecamera’s steeds gebruikelijker worden, zijn ooggetuigenverslagen belangrijk geweest in alle gevallen waarin een grand jury een politieagent heeft veroordeeld voor dienstdoende moord in de afgelopen 13 jaar.

Ik bedoel beide met “elk”. (Ten eerste, als je er rekening mee houdt dat Robert Bates, de man die veroordeeld was voor het neerschieten van de ongewapende Eric Harris, een hulpsheriff was.)

Als een voorbijganger het niet met zijn mobiele telefoon had gefilmd, zou voormalig politieagent Michael Slager betrokken zijn bij de moord op de walvisTer Scott is ontsnapt. Behalve de aanwezige politieagenten waren er geen getuigen van de dood van Dejuan Guillory, Sandra Bland, Samuel Dubose of Charleena Lyles. Het feit dat de enige getuigen stierven, verklaart waarom geen enkele politieagent ooit van deze moorden werd beschuldigd.

Sheriff Donny Youngblood werd op camera betrapt terwijl hij de afgevaardigden in Kern County, Californië vertelde dat het “financieel beter” is om een ​​verdachte te doden dan hem pijn te doen, want “als ze gehandicapt zijn, kunnen we voor hen voor het leven zorgen”. En de prijs ervoor stijgt dramatisch.”

gezinnen

Zelfs als de autoriteiten erin slagen om burgers te doden op het geesteskind van Youngblood, zullen familieleden de gevolgen van hun verliezen moeten dragen.

Getuige zijn van de dood van je kinderen of geliefden is een van de meest pijnlijke situaties die een persoon kan doormaken. Tamir Rice werd door Samaria Rice naar het park gestuurd. Michael Brown Sr. en Lezley McSpaddens zoon Michael Brown Jr. rouwen nog steeds. Toen de politie Aries Clark neerschoot, was hij 16 jaar oud.

Binnen een paar uur wilde Nicole Paultre Bell trouwen met Sean Bell, de vader van haar 4-jarige dochter. Toen agenten Korryn Gaines neerschoten, hield ze haar zoon in haar armen. Politieagent Jeronimo Yanez schoot Philando Castile dood terwijl de dochter van zijn vriendin op de achterbank zat. Charleena Lyles laat vier kinderen achter zonder moeder. Dejuan Guillory was de vader van twee kinderen.

Volgens de analyse van The Root van de database van The Guardian met mensen die in 2016 door politieagenten zijn gedood, waren van de 266 zwarte mensen die in 2016 door politieagenten werden vermoord, 214 ouders.

Politiegeweld verandert niet alleen zwarte gemeenschappen in begraafplaatsen, het verandert kinderen ook in wezen en families in nabestaanden.

De buurten

Wanneer politiegeweld optreedt, heeft dat gevolgen voor de slachtoffers, hun families en de zwarte gemeenschap in het algemeen.

Volgens een nieuwe studie van Britse wetenschappers hebben schietpartijen door de politie grote gevolgen voor de geestelijke gezondheid van Afro-Amerikanen, waaronder angst en leed wanneer de schietpartij plaatsvindt in de staat waar de respondenten wonen. De onderzoekers vonden geen vergelijkbare resultaten bij blanke Amerikanen.

In zwarte gemeenschappen leidt onevenredig politiegeweld tot scepsis over het politieoptreden, maar bij blanken is de reactie omgekeerd. Volgens Pew Research zijn zwarten half zo waarschijnlijk als blanken geneigd te denken dat politie behulpzaam is.

In tegenstelling tot 75% van de blanken, is 33% van de zwarten van mening dat de politie in de meeste gevallen het juiste geweld gebruikt. 31% van de zwarten gelooft dat de politie verantwoordelijk wordt gehouden voor wandaden in hun buurt, vergeleken met 70% van de blanken.

Deze angst en dit wantrouwen treft hele zwarte gemeenschappen, waardoor ze minder veilig zijn.

Volgens een onderzoek van onderzoeker Cody Ross uit 2015 hebben zwarte gebieden meer kans op schietpartijen door de politie, hoewel er geen verband is tussen raciale ongelijkheden bij schietpartijen door de politie en misdaadcijfers in de regio’s waar ze plaatsvinden.

Vanwege raciale vooroordelen bij politiegeweld, veroordelingen en arrestaties, zullen zwarte mensen minder snel aangifte doen. Volgens een onderzoek van Harvard-onderzoekers uit 2016 (pdf) bellen mensen in zwarte gebieden minder snel 911 om misdaden te melden in de dagen na een politiestaking.

Als gevolg hiervan is een deel van de hardnekkige misdaad in zwarte gebieden de perceptie dat de politie meer kans heeft om ongewapende zwarte mensen neer te schieten, te doden of te mishandelen.

Alle levens doen er niet toe, wat ze je ook vertellen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Blijf in contact met ons